Widget Recent Post No.

Μπορούν οι μέλισσες να χτίσουν κηρήθρες κατευθείαν μέσα σε βάζο? Πόσο δύσκολο είναι τελικά?


Έχουμε δει και ακούσει την μέθοδο κατά την οποία προσθέτουμε άδεια βαζάκια πάνω από τις κυψέλες μας και οι μέλισσες τις γεμίζουν με ''μέλι'' χτίζοντας στο εσωτερικό κηρήθρες. Είναι μια τεχνική που πραγματικά ειναι εντυπωσιακή εφόσον απαλλάσσει τον μελισσοκόμο από εξτρα εργασίες.

Η μήπως οχι???

Eέψαξα για πληροφορίες που αφορούν το θέμα και διαπίστωσα απο ανθρώπους που το δοκίμασαν οτι  τελικά ειναι μια πολύ δύσκολη μέθοδος εφόσον οι μέλισσες για να χτίσουν μέσα στα βαζάκια πρέπει να μην έχουν πουθενά αλλού χώρο να χτίσουν.

Δηλαδή για να δουλέψει αυτή η μέθοδος πρέπει τα μελίσσια μας να είναι πολύ σφιχτά!!!

Έπειτα το άλλο κομμάτι που πιστεύω είναι και το πιο δύσκολο ειναι η διαδικασία κατά την οποία θα πρέπει να αφαιρέσουμε ολες τις μέλισσες μέσα από το βαζο χωρίς να καταστρέψουμε τις κηρήθρες.

Μελισσοκόμοι που δοκίμασαν αυτήν την μέθοδο συμπέραναν οτι τελικά αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι εφόσον μερικές μέλισσες εξακολουθούσαν να μένουν μέσα στο βάζο ακόμη και μετά απο μέρες.

Επίσης είναι αναγκαία η τοποθέτηση βασιλικού διαφράγματος έτσι ώστε να αποτρέψουμε την βασίλισσα να γεννήσει μέσα στα βαζάκια με τις κηρήθρες μας.

Αν εξαιρέσουμε τις παραπάνω δυσκολίες η μέθοδος αυτή είναι πολύ λειτουργική , εντυπωσιακή αλλά και πρωτότυπη για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς!!!!




orinimelissa.blogspot.gr