Widget Recent Post No.

Τέστ μέτρησης για τη βαρρόα. Δείτε πόσο πρόβλημα έχουν τα μελίσσια. Σούπερ πατέντα

 



Μάθετε πόση βαρρόα έχουν τα μελίσσια φτιάχνοντας αυτή τη πατέντα. Χρειάζεστε μόνο ένα ποτήρι, όπου θα βάλετε μισή δόση οινόπνευμα και μισή νερό. Το οινόπνευμα το βάζουμε για να μπορέσουν να αποκολληθούν τα βαρρόα από το σώμα των μελισσών και να καταφέρουμε να τα μετρήσουμε. Αρχικά παίρνουμε ένα κλασικό ποτήρι καφέ, και ακολουθούμε τη παρακάτω διαδικασία. Προσοχή θέλουμε σήτα που να κρατάει τις μέλισσες και να αφήνει τα βαρρόα να πέσουν κάτω. Δείτε αναλυτικά...












Οι δύο κουκίδες που βλέπουμε στο πάτο είναι βαρρόα. Οι μέλισσες είναι 200 αρά η προσβολή από βαρρόα είναι (2 βαρρόα ανά 200 μέλισσες) είναι 1%. Αν είχαμε αντί για 200 μέλισσες είχαμε 100 και μετρούσαμε 2 βαρρόα η προσβολή θα ήταν 2%. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα μελίσσια μας η προσβολή δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%.  Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη πατέντα, η οποία μας ενημερώνει κατά πόσο έχουμε πρόβλημα με τη βαρρόα στα μελίσσια μας.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγχουμε τη Βαρρόα των μελισσιών μας!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Παραξενεύομαι που μπορεί ένας μελισσοκόμος, που κανονικά αγαπά τις μελισσούλες του ,να σκοτώσει τόσες μέλισσες για να μετρήσει το ποσοστό προσβολής βαρρόα αφού με την μέθοδο της άχνης ζάχαρης μπορεί να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να θυσιάσει ούτε μια.

    Ερικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!