Widget Recent Post No.

Καινούργια προκύρηξη Νέων Αγροτών 2020



Με 100 εκατομμύρια ευρώ και 5000 δικαιούχους 
Νεα προκύρηξη για τους ΝΕΟΥΣ αγρότες και μελισσοκόμους!
Άλλο ένα πολύτιμο άρθρο εδώ στην Ορεινή Μέλισσα
Επιβεβαιώνεται από τις Διαχειριστικές Αρχές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η προκήρυξη, εντός του 2020, μιας ακόμη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Agrenda, πρόκειται για την 3η κατά σειρά προκήρυξη που θα έχει προϋπολογισμό περί τα 100 εκατ. ευρώ και θα πριμοδοτήσει περισσότερους από 5.000 δικαιούχους.... Στην εφημερίδα έβαλαν πρωτοσέλιδο τη μελισσοκομία, μιας και δικαιούχοι της μεγάλης αυτής επιδότησης θα είναι και οι μελισσοκόμοι....



Συνοπτικά για την επιδότηση....
Οι αγροτικές εφημερίδες ήδη ανακοίνωσαν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης προσανατολίζεται στη μεγάλη προκήρυξη που αφορά το προγράμμα Νέων Αγροτών, και αυτή δίνει τουλάχιστον 17.000 ευρώ, για μελισσοκόμους που είναι νέοι στο χώρο και έχουν αρκετά μελίσσια. Η ανακοίνωση αναμένεται απο δικές μας πληροφορίες, να βγεί στο 2020, πολύ σύντομα δηλαδή.



Η εφημερίδα αγρότυπος δημοσίευσε πρίν λίγες ημέρες πάνω στο θέμα:
Θα είναι η τρίτη πρόσκληση για την τρέχουσα προγραµµατική περίοδος και αναμένεται να καλύψει το µεταβατικό κενό ανάµεσα στις δύο προγραµµατικές περιόδους, όπως έγινε και το 2014. Το επόμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών θα βγει με τη νέα ΚΑΠ τη νέα περίοδο μετά το 2023.
Κύκλοι του ΥπΑΑΤ αναφέρουν ότι η προκύρηξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το 2020 όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγµατα για ποιες τελικά επενδύσεις θα προχωρήσουν από τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, ώστε να αποδεσµευτούν τα αντίστοιχα κονδύλια τα οποία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Μια νέα επιδότηση θα τρέξει για το 2020 που σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει αρκετά χρήματα στους μελισσοκόμος. Πρόκειται για το πρόγραμμα του νέου αγρότη, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μελισσοκόμοι και μπορεί κάποιος να εισπράξει αρκετά χρήματα, για μια δυνατή ώθηση!

Το ποσό που δίνει η επιδότηση σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που φτάνουν στο blog μας Ορεινή Μέλισσα, είναι 17.000 ευρώ (για το 2014) και τα μελίσσια που θα πρέπει να έχει ο δικαιούχος ανέρχονται στα 130 σε αριθμό (για το 2014). Εναλλακτικά για όσους θέλουν να εισπράξουν την επιδότηση ως αγρότες (και όχι σαν μελισσοκόμοι) θα πρέπει να δηλώσουν ότι εκμεταλλεύνται τουλάχιστον 17 στρέμματα γής με βρώσιμους καρπούς. Τα κτήματα μπορεί να είναι είτε ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα. Αυτοί είναι οι όροι για τη προηγούμενη προκύρηξη, και είναι πολύ πιθανό να είναι ίδιοι και στη καινούργια....

Άλλη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει δηλωθεί ποτέ στο παρελθόν άλλη αγροτική εκμετάλλευση, και γύρω από το όνομα του δικαιούχου να μην υπάρχει άλλη πηγή εσόδων απο αγροτική ενασχόληση.

Ο δικαιούχος πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 10 χρόνια στον ίδιο τόπο διαμονής, και αν σπάσει κάποιον από τους όρους θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω.

Άλλες πληροφορίες για την επιδότηση
Ο μελισσοκόμος θα πρέπει να ασφαλισμένος στον ΟΓΑ μετά από την είσπραξη για 10 χρόνια και να φαίνεται ως αγρότης. Επίσης δεν μπορεί να δουλέψει σε άλλο χώρο και να κολλήσει ένσημα.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχω μέχρι στιγμής απο τη προηγούμενη επιδότηση, αλλά και τις πληροφορίες που έχουμε στην Ορεινή Μέλισσα, για την νέα του 2020!
Ευελπιστώ σύντομα να έχω να σας πω περισσότερα
Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΉΣΩ... ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΌ ΔΙΌΤΙ ΘΈΛΩ ΝΑ ΦΤΙΆΞΩ ΘΕΡΜΟΚΉΠΙΟ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ.. ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ Α. ΔΊΝΟΥΝ ΧΡΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΩ ΚΑΙ ΠΟΤΈ ΠΕΡΊΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΌ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!