Widget Recent Post No.

Σούπερ εξελίξεις απο τις Ανοιξιάτικες ανθοφορίες! ΠΡΩΤΗ ενημέρωση από τη ζυγαριά



4 Μαίου - Είμαστε στις πεδινές ανθοφορίες
Τα μελίσσια στο κάμπο αρχίζουν να εξελίσσονται πολύ καλά. Ήδη η πορτοκαλιά έχει τελειώσει στα μέρη μας.. Στη μεριά που βρίσκονται τα μελίσσια μου έχουμε μια μέση εικόνα του τι συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και σήμερα ήταν μια μέτρια ημέρα. Είχαμε βροχή και χαμηλή θερμοκρασία, και τα μελίσσια όπως και χθές δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε. Χθές είχαμε -400γραμμάρια δηλαδή τα μελίσσια δεν δούλεψαν καθόλου. Και σήμερα ειχαμε άνοδο 600 γραμμάρια, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή βγήκαν την ευκαιρία να δουλέψουν, αλλά και λόγω της βροχής είχαμε μια επιπρόσθετη άνοδο.
Σε γενικές γραμμές βλέπουμε αρκετές ανθοφορίες να δίνουν γύρη και νέκταρ. Τρομερή εντύπωση μου έκανε το πόση γύρη είχαν οι μέλισσες στη λαδανιά, ένα μωβ λουλουδάκι που πλυμμηρίζει τις πλαγιές αυτή τη περίοδο. Τώρα έχουμε εκτός απο χορτονομές και πολλά καλλοπιστικά δέντρα ανθισμένα, αλλά εκτός αυτού τώρα αρχίζουν να δίνουν και μελιτώματα απο διάφορα εντομάκια πάνω στα φυτά και δέντρα. Μόλις ανοίξει πάλι ο καιρός θα έχουμε φοβερά νέα να σας πούμε...\
\
Το γεγονός ότι με τέτοιες συνθήκες σήμερα είχαμε πάνω απο μισό κιλό άνοδο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Τα μεγάλά διόροφα μελίσσια απο την επίθεώρηση που έκανα φαινονται να είναι σε μια σταθερή κατάσταση, δηλαδή βάζουν μελάκια, αλλά οι μεγάλες ανάγκες των γόνων δεν τα αφήνουν να αποθηκεύσουν στις κηρήθρες.

Επίσης παρατηρώ μεγάλη πτώση στη παραγωγή γύρης. Μόλίς ανοίξει ο καιρός όμως όλα θα φτιάξουν....

Δείτε το μήνυμα απο την ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑ η οποία είναι της γνωστής εταιρίας SAVE BEES. ..
4 Μαίου 2019
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
(6:00 το απόγευμα)
63.9% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
18.4 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 34.5°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
+580      
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια