Widget Recent Post No.

Θα ψάχνετε να βρείτε ότι μέλι έχει μείνει στο ντουλάπι, μετα απο αυτη τη πεντανόστιμη συνταγή...



Είμαι σίγουρος πως όλοι, θα ψάχνετε να βρείτε ότι μέλι έχει μείνει στο ντουλάπι σας....
Σήμερα σας έχω συνταγή για φούλ ενέργεια, για να φτιάχνεται στα παιδιά σας, και να τρελαίνονται απο θέμα γεύσης!! Έγώ θα μου πείτε είμαι μελισσοκόμος, και έχω τόση "τρέλα" αλλά πιστέψτε με, αν καταφέρετε να τρώτε 2 κουταλιές του γλυκού καθημερινά θα καταλάβετε τι θησαυρό μας δίνει η φύση!
Σήμερα θα σας πω, πως να φτιάχνετε ρόφημα σοκολάτας!
Υλικά:
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά μέλι
Μισή βανίλια



Ζεστό ρόφημα Εκτέλεση:
Ζεστένουμε ελαφρώς το γάλα και ρίχνουμε το μέλι για να λιώσει. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί πολύ, γιατί το μέλι είναι γεμάτο ένζημα και θρεπτικά συστατικά, που χάνονται με τη θερμότητα. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε αναλοίωτα όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Μπορούμε στο τέλος για να βελτιώσουμε την υφή, να χτυπήσουμε σε ένα σείκερ, η στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Το ρόφημα είναι έτοιμο, η γεύση είναι ζεστή σοκολάτα, και επικρατεί έντονα η γεύση του κακάο και της βανίλιας, πράγμα που το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον για παιδιά, που δεν τους αρέσει πολύ το μέλι.

Κρύα εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σείκερ, ή ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 2 λεπτά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Στο μπλέντερ η υφή που παίρνει είναι κρεμώδες, και πολύ νόστιμη. Καλή επιτυχία!

Έγω προσωπικά για τις γλυκές αυτές επιλογές, προτιμώ μέλι πορτοκαλιάς ανοιξιάτικο, αλλά να ξέρετε πως το κάθε μέλι, έχει τη δική του ευεργετική ιδιότητα!!!



Εγώ προσωπικά, ως φανατικός καταναλωτής του καλού μελιού, έχω κατεβάσει το βάζο που βλέπετε μέσα σε 7 ημέρες. Νομίζω μπορείτε να καταλάβετε, ότι η υγεία και η ευεξία που θέλουμε να νιώθουμε, κρύβεται μέσα σε αυτό το μαγικό προιόν, που μόνο οι μέλισσες ξέρουν να φτιάχνουν, και θησιάζουν την ζωή τους γι αυτό!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια