Widget Recent Post No.

Νυκτερινή μεταφορά κυψελών και μερικά κόλπα για γρήγορη δουλειά...




Γράφει η μελισσοκόμος Μαρία Βαλαβάνη...
Νυκτερινή μεταφορά κυψελών με φακό...στο μπράτσο...
Όταν μεταφέρουμε κυψέλες τη νύκτα, είναι δύσκολο να έχουμε σωστό φωτισμό σε κάθε βήμα μας γιατί τα χέρια μας είναι απασχολημένα με τις κυψέλες και δεν μπορούμε να κρατάμε ταυτόχρονα και φακό στο χέρι...


Μπορεί να χρησιμοποιούμε τα φώτα του αυτοκινήτου ή κάποιο μεγάλο προβολέα με μπαταρία για γενικό φωτισμό του χώρου, αλλά και πάλι δεν θα καταφέρουμε να φωτίσουμε επαρκώς τα σημεία που πατούν τα ποδαράκια μας.

Μια λύση είναι ο φακός κεφαλής, αλλά φορώντας μελισσοκομική μάσκα, είναι κομματάκι δύσκολο να στερεωθεί σωστά στο κεφάλι μας.

Έτσι όταν πρόσφατα βρήκα ένα μικρό πλακέ φακό, σκέφτηκα ότι αντί για φακό κεφαλής θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα φακό...στο χέρι και συγκεκριμένα πάνω στο μπράτσο, ώστε τα χέρια να μένουν ελεύθερα για το κουβάλημα κυψελών.



Είναι ένα πολύ ελαφρύ φακουδάκι με λάμπες led γεγονός που του επιτρέπει να έχει πολύ δυνατό φωτισμό με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης το ότι είναι πλακέ, το κάνει πολύ εύχρηστο στο να στερεωθεί στο χέρι μας με ένα απλό λάστιχο.





Έχει και ένα γατζάκι ενσωματωμένο που επιτρέπει να το κρεμάσουμε όπου αλλού είναι εφικτό...




δύο πηγές φωτισμού για χρήση στο χέρι...






ως και μαγνητάκι ενσωματωμένο !



Στο μπράτσο πάντως, που είναι και το ζητούμενο, εφαρμόζει καλύτερα με ένα απλό φαρδύ λάστιχο όπως αυτά που βάζουμε στις πυτζάμες...




(προσπάθησα με το δεξί μου χέρι να φωτογραφίσω ...το αριστερό εν ώρα "υπηρεσίας" κατά τη διάρκεια της τελευταίας νυκτερινής μεταφοράς κυψελών)

Το βολεύτηκα αρκετά, έβλεπα που πατούσα μέσα στη νύκτα έχοντας και τα δυο μου χέρια εντελώς ελεύθερα...οπότε το συστήνω ανεπιφύλακτα αν σας αρέσει σαν ιδέα και θέλετε να το δοκιμάσετε στην επόμενη νυκτερινή μεταφορά.

Καλά κουβαλήματα ...με φως επί μπράτσου.

Επιμέλεια: Μαρία Βαλαβάνη - Μελισσοκόμος
Πηγή: olameliladistimani.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια