Widget Recent Post No.

Σεισμός στην Ελληνική Μελισσοκομία: Νέο κρούσμα σκαθαριού στην Ιταλία...



Νέες φωτιές έρχεται να ανάψει το σκαθάρι στην Ιταλία μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. Οι αρχές του κράτους μετά από πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα έκαψαν χιλιάδες κυψέλες με σκοπό να εξαφανίσουν το σκαθάρι μια και καλή. Κάθε κρούσμα που έβρισκε ένας μελισσοκόμος από σκαθάρι μέσα στις κυψέλες του αποτελούσε αφορμή για να καεί ολόκληρη η μελισσοκομική μονάδα μέσα σε μια μέρα! Τα μέτρα ήταν δρακόντεια! Φυσικά αυτό για εμάς ήταν καλό, εφόσον υπήρχε μια ελπίδα το παράσιτο αυτό να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά απο την Ιταλία, μιας και η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα της και είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί με το νέο αυτό εχθρό!


Τα νέα δυστυχώς που φτάνουν σήμερα δεν είναι καθόλου καλά. Παρόλα τα μέτρα που πήρε το κράτος της Ιταλίας, δεν ήταν αρκετά για να εξαφανίσουν ολοκληρωτικά το σκαθάρι. Ένα νέο κρούσμα - ενήλικου - σκαθαριού έγινε παρόν 90 χιλιόμετρα μακριά απο την ακτίνα προστασίας στην Καλαβρία της Ιταλίας, και τα μελίσσια είναι αδήλωτα. Ήδη ξεκινάει διαδικασία καύσης όλων των μελισσιών, με τον μελισσοκόμο να μην δικαιούται αποζημείωση λόγω ότι είναι παράνομος και δεν τα έχει δηλωμένα!

Τη συνέχεια μάλλον δεν την γνωρίζει κανείς, και όπως καταγγέλουν στην Ιταλία το κράτος δεν έχει ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με ελέγχους στα μελισσοκομεία. Ας ελπίσουμε όλοι οτι θα καταφέρουν να το εξολοθρεύσουν, γιατί οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές αν καταφέρει και εξαπλωθεί στην Ιταλία, μάλλον πολύ σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα. Και δεν είναι ένα απλό παράσιτο, μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο μελισσοκόμο...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!